Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Titel: De Tiende Kamer
Auteur: Glenn Cooper
Uitgever: A.W. Bruna
ISBN: 978 94 005 0066 2

Als historicus Hugo Pineau een mysterieus manuscript ontvangt, vraagt hij zijn vriend Luc Simard om hulp. Samen met deze vriend, die archeoloog is, ontdekt hij een grot. Een bijzondere grot, met muurschilderingen van een niveau dat ongekend is. Ze ontdekken al snel dat dit een grot is met grote geheimen en ze organiseren een wetenschappelijke missie.

Het onderzoekskamp wordt geplaagd door onheil: de eerste twee dagen sterven er al twee mensen. Blijkbaar zijn er meer mensen met interesse in de grot en het geheim.

Met bovenstaande beschrijving is het boek "De Tiende Kamer" van Glenn Cooper op zich kort samengevat. Maar net zoals je de "Da Vinci Code" met een korte samenvatting geen recht doet, doet bovenstaande beschrijving geen recht aan "De Tiende Kamer".

Net als in "Het Boek der Zielen" bouwt Cooper in "De Tiende Kamer" heel zorgvuldig een vertelling op, waar we met enige regelmaat van perspectief wisselen. Volgen we het ene moment de moderne wetenschappers, het volgende hoofdstuk gaat het om de stichter van de grot, 30.000 jaar geleden, of om de Middeleeuwse monnikken die op het grote gehuim stuitten en hier hun voordeel mee deden.

Stukje bij beetje pelt Cooper de laagjes van de ui af. En ook al begrijp je halverwege wel zo een beetje hoe het allemaal in elkaar steekt, toch blijf je geboeid tot het einde.

"De Tiende Kamer" was een heerlijke manier om de eerste paar dagen van een weekje vakantie door te brengen.

Waardering: 8/10


Lees "De Tiende Kamer" zelf!

 

Deze site maakt gebruik van cookies en soortgelijke technologie.

We doen er verder niets mee, maar volgens de EU-richtlijn moeten we u hierop wijzen. Als u uw browserinstellingen niet aanpast, gaat u hiermee akkoord. Learn more

I understand