Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

Titel: Het boek der zielen
Auteur:
Glenn Cooper
Uitgever: A.W. Bruna
ISBN: 978 90 229 9610 2

De vliegreis terug uit Havana (Cuba) was lang. Ik had de vakantie achter de rug en zou de komende 16 uur in het vliegtuig naar Madrid zitten, om vandaaruit naar Schiphol te vliegen. Gelukkig had ik in Cuba niet al teveel tijd om te lezen gekregen, dus er was nog een ongelezen boek over: "Het Boek der Zielen".

Deze thriller van Glenn Cooper is het vervolg op "Het Boek der Doden". Vaak is het een handicap als je een eerste deel niet gelezen hebt, maar dit boek heb

ik van kaft tot kaft verslonden. "Het Boek der Zielen" is zo goed, dat ik het uit had voor ik er erg in had...
Waar gaat het over? Uiteraard over een boek. Het Boek der Zielen. Dit boek ontbreekt in de "Bibliotheek der Doden". Een hele bibliotheek vol met boeken, handgeschreven boeken uit de zestiende eeuw. Boeken vol met namen met twee data erachter: een geboortedatum en een sterfdatum. Deze bibliotheek is in handen van de Amerikanen en Engelsen die deze voorkennis graag "nuttig" gebruiken. Maar er ontbreekt dus een boek. Waar is het gebleven? En nu we toch vragen aan het stellen zijn: waarom stopt de reeks boeken op 9 februari 2027? Wat gebeurt er op die datum met de wereld?

Will Piper is oud-FBI agent, die vanwege de voorvallen in het eerste deel met pensioen is gegaan. Hij krijgt van een stervende man, Henry Spence, de opdracht het ontbrekende boek te verkrijgen. Niet moeilijk, want het is opgedoken op een veiling in Engeland. Piper hoeft het dus maar te kopen en het aan hem te geven. Maar zo makkelijk blijkt het niet en Will Piper moet zien in leven te blijven en tegelijkertijd zijn dierbaren uit handen te houden van het onguurste wat de Amerikaanse geheime dienst op hem af kan sturen.

Wat wij, als lezer, voorgeschoteld krijgen is een prachtige mix tussen "De DaVinci Code" en "Indiana Jones". De heerlijke raadselachtige mix van mythe, historische figuren (zoals Shakespeare en Nostradamus) en waarheden uit het werk van Dan Brown wordt ons voorgeschoteld met de actie uit de klassieke avonturenfilms.

Het verhaal grijpt je. De spanning is enorm en je leeft enorm mee met de hoofdpersoon. Zo erg, dat je die ene vraag bijna zou vergeten: Wat gebeurt er in 2027...? Maar ook dat antwoord blijft schrijver Cooper je niet schuldig.

"Het Boek der Zielen" smaakt absoluut naar meer!

Waardering: 9/10


Lees "Het Boek der Zielen" zelf!

 

Deze site maakt gebruik van cookies en soortgelijke technologie.

We doen er verder niets mee, maar volgens de EU-richtlijn moeten we u hierop wijzen. Als u uw browserinstellingen niet aanpast, gaat u hiermee akkoord. Learn more

I understand