Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Percy Jackson- zee van monsters Titel: De Zee van Monsters
Auteur: Rick Riordan
Uitgeverij: Boekerij
ISBN: 978 90 225 5346 6

"De Zee van Monsters" is het tweede deel in de serie of Percy Jackson, de jongen die in "De Bliksemdief" tot de ontdekking kwam dat hij de zoon van Poseidon (God van de Zee) was. Nadat hij in het eerste deel zijn uiterste best moest doen om een oorlog tussen de Goden te voorkomen, keerde hij terug naar de gewone wereld, waar hij naar school ging. Ook dit jaar heeft hij op school slechts één goede vriend: Tyson, een beetje een sullige jongen, die weliswaar gigantisch is, maar enorm zachtaardig. Percy moet zijn vriend dan ook vaak te hulp schieten tegen pestkoppen. Totdat een potje trefbal uitloopt op een duel waarbij vlammende ballen gesmeten worden, die Tyson raken, maar hem niet kwetsen.

Na deze strijd, waar heel toevallig Annabeth (uit het eerste deel) net op tijd op komt duiken, vluchten ze met hun drieën naar het veilige kamp Halfbloed. Maar helaas, de Dennenboom van Thalia is vergiftigd en de beschermende magie van het kamp is aan het wegebben. En zo begint weer een nieuw avontuur, waarbij Percy zelfs samen moet werken met Clarisse, zijn grote rivale.

Deel twee is precies wat je ervan zou verwachten: de nodige Griekse mythologie wordt samengebracht met de moderne tijd en er gebeuren weer allerlei bizarre zaken. Het verrassingseffect dat het eerste deel had is weliswaar weggeëbt, maar ook dit boek lees je in een paar dagen van kaft tot kaft uit. De parallel met de Harry Potter serie wordt ook in dit deel sterker: een jaar lang in het gewone leven, dan weer het kamp in, wereld redden, vriendschappen sluiten, verraad (of toch niet) en een aartsvijand die langzaam sterker wordt, geholpen door een andere leerling/kampbewoner. Alleen is het deze keer niet Voldemort die wordt geholpen door Draco Malfoy, maar Titanenkoning Kronos, die wordt geholpen door Luuk.

Ongetwijfeld wordt ook dit boek omgetoverd in een film (nog zo een parallel: de regisseur van "The Lightning Thief" boekte eerder grote successen met de eerste twee filmdelen van... jawel... Harry Potter).

Kortom, net als "De Bliksemdief" is "De Zee van Monsters" een heerlijk jeugdboek, waar ook de volwassen lezer zich heerlijk in kan verliezen.


Lees "De Zee van Monsters" zelf

 

Deze site maakt gebruik van cookies en soortgelijke technologie.

We doen er verder niets mee, maar volgens de EU-richtlijn moeten we u hierop wijzen. Als u uw browserinstellingen niet aanpast, gaat u hiermee akkoord. Learn more

I understand