Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Titel: Het recht om te zwijgen
Auteur: Michael Connelly
Uitgeverij: Boekerij
ISBN: 978 90 225 6135 5

Mickey Haller is advocaat. Door de economische crisis heeft hij een gat in de markt gevonden: hij specialiseert zich in onteigeningszaken. Lisa Trammel is zo iemand, die haar hypotheek niet meer betaald en uit huis gezet dreigt te worden. Haller houdt zich met deze zaak bezig en behaalt hier en daar een succesje. Trammel ontpopt zich ondertussen tot belangrijke activist tegen onteigeningen en roofkapitalisme.

Dan wordt Lisa Trammel gearresteerd, omdat ze een hoge medewerker van de bank vermoord wordt aangetroffen. Haller, die normaal het meeste werk op de achterbank van zijn auto uitvoerde huurt een kantoorpand in en zet zich vol in voor deze moordzaak, bijgestaan door zijn onderzoeksmedewerker en een kersverse juriste die vol in het diepe gegooid wordt.
De strategie is al snel helder: de verdediging gooit het op "redelijke twijfel". Oftewel, zorgen dat de jury niet overtuigd is dat Trammel het ook echt gedaan heeft. En al het bewijs dat Haller ziet, sterkt hem in de overtuiging.

Connely zet in "Het recht om te zwijgen" een mooi rechtbankverhaal in. Hoewel het eigenlijk niet eens zo een bijzonder verhaal is, weet het toch bijzonder te boeien. Mooi is hoe de spanning tussen OM en verdediging een extra laagje krijgt door de verhouding tussen Haller en zijn ex, die voor het OM werkt.

Bijzonder knap is wel de ontknoping. Gedurende het hele boek is de koers duidelijk. Toch wringt er iets, er is iets dat niet klopt. Wat, dat wordt uiteindelijk duidelijk. Ik moet zeggen, ik zag wel IETS aankomen, maar niet DIT.

Kortom, "Het recht om te zwijgen" is een ideaal boek om ontspannen doorheen te lezen. Perfect voor een koud januari/februari weekend. Gordijnen dicht, verwarming aan, lekker op de bank, met deze Connelly op schoot.

Waardering: 7/10


Lees "Het recht om te zwijgen" zelf!

 

Deze site maakt gebruik van cookies en soortgelijke technologie.

We doen er verder niets mee, maar volgens de EU-richtlijn moeten we u hierop wijzen. Als u uw browserinstellingen niet aanpast, gaat u hiermee akkoord. Learn more

I understand