Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Titel: Ik ben de zoon van John Lennon
Auteur: Roel Smits
Uitgeverij: Nieuw Amsterdam
ISBN: 978 90 468 1115 3

Chris de Soete is de zoon van John Lennon, dat vertelt zijn moeder hem op zijn sterfbed in "Ik ben de zoon van John Lennon". Het bericht brengt hem in verwarring en Chris begint een zoektocht naar zijn beroemde vader, naar bewijzen en vooral een zoektocht naar zichzelf.

WIN DIT BOEK

Retweet onze tweet over dit boek of Like onze update om kans te maken.

(Wedstrijd sluit 21 feb. 2012

Hij gaat naar plaatsen waar John Lennon gewoond heeft, Liverpool, London en New York, terwijl hij zijn vrouw en twee kinderen in Nederland in de steek laat.

Hij leidt een losbandig leven met vrouwen en drugs en hij praat met mensen die John Lennon gekend hebben. Op deze wijze wordt voor een deel het leven van de beroemde Beatle gereconstrueerd, terwijl Chris erachter probeert te komen of er bewijzen zijn voor de bewering van zijn moeder.


Ondanks het bijzondere onderwerp – John Lennon en de Beatles – kon het boek me toch niet echt grijpen. Ik vond Chris weinig sympathiek. Hij laat zijn gezin in de steek zonder enige verklaring en houdt er onder invloed van drugs een affaire op na met een tienermeisje. Als Chris er aan het eind van het boek achter komt, dat hij een vergissing heeft gemaakt en dan ook nog zijn dochtertje in het ziekenhuis terecht komt, haast Chris zich terug naar huis. Hij toont echter weinig berouw en dat vind ik jammer.

Een ander belangrijk deel uit het boek zijn de verhalen over John Lennon. Zijn leven dat wordt geschetst is er een van ‘sex, drugs & rock 'n' roll’. Deze delen over de popster vond ik het minst leuk om te lezen omdat Lennon er redelijk negatief werd neergezet. Voor mij deed dit toch afbreuk aan een ‘legende’, al kan ik niet beoordelen hoe waarheidsgetrouw het is.

Het boek is echter wel goed geschreven en wie zich even over de vraag ‘wat klopt er van Lennons leven’ heen zet, zal door het boek geboeid kunnen worden. Zelf had ik echter graag wat meer diepgang en sympathie in Chris’ personage gezien.

Waardering: 5/10


 

Lees "Ik ben de zooon van John Lennon" zelf!

 

Deze site maakt gebruik van cookies en soortgelijke technologie.

We doen er verder niets mee, maar volgens de EU-richtlijn moeten we u hierop wijzen. Als u uw browserinstellingen niet aanpast, gaat u hiermee akkoord. Learn more

I understand